Businesscoach | Personal Coach | s-Hertogenbosch

Je bent niet voor niets op de werkplek gekomen waar je nu zit. Elk jaar weer een beetje (of veel) meer en dan het beste uit jezelf halen. Maar wie is dan ‘jezelf’? En wat is dan ‘het beste’ en voor wie? Hoelang houd je het nog vol om de doelen te halen die je nu haalt. Zijn het nog wel jouw doelen? Hoe is het met de balans werk en privé? Wanneer jij in staat kunt zijn om je eigen innerlijke verlangens te koppelen aan doelen in het leven, zul je ervaren wat voor een voldoening en energie je dat gaat brengen. 

Businesscoaching voor groei

Ergens is er een bijna ongeschreven regel dat zakelijk en privé twee gescheiden werelden zijn. Een de ene kant is dat waar en aan de andere kant ook niet. Hoe makkelijk hebben we in 2020 gezien dat die twee onder druk tijdens de pandemie naadloos in elkaar kunnen vervloeien en hoe moeilijk is/was het om dat toch ook weer een grens te trekken. Het valt of staat met persoonlijk leiderschap; welk besluit neem je en accepteer je de consequenties? 

En toch, als het over relaties thuis (partner, kinderen, ouders) en in het werk (collegae, leiding, klanten, aandeelhouders) gaat zie je dat je patronen hebt die je ooit ergens geleerd hebt. Het gezin van herkomst in combinatie met je eigen ingebakken karakter zijn een goede basis geweest. “Je voert elke dag de gesprekken zoals je ze vroeger met je ouders hebt gevoerd”. Op een diepere laag worden we dus elke dag aangestuurd in ons gedrag. Volgens C.G. Jung; voor méér dan 90%! Denk daar maar eens over na.

Uiteindelijk heb je dus iets op een diepere laag te onderzoeken wat je aanstuurt om te doen en ook niet te doen in het hier en nu. Een coachingstraject is het onderzoeken van de plek waar je iets hebt laten liggen en/of waar je iets hebt meegenomen dat niet bij jou hoort. En zo ga je op reis, een eerste stap en dan vervolgstappen. Verbonden aan die vraag “wat wilde ik al weer worden?” Stappen niet gekoppeld aan wat de buitenkant van je verwacht maar waar je eigen binnenkant naar verlangt. Dat betekent een deur durven openen waarvan je niet (meer) weet wat er achter ligt, want; “tja, mijn verlangen, wat is dat nou?” Daar waar je jezelf nu herkent in precies deze vraag en het antwoord, ligt de weerstand ingebakken om je eigen persoonlijke leiderschap op te zoeken en te belichamen. Stel jezelf eens een kind voor zonder verlangen .. ken je er één?

Businesscoach | Personal Coach

Waar is het gebleven? Stap voor stap op zoek naar jouw verlangen, samen met die weerstand op zoek naar de sleutel van de deur waar het verstopt ligt om van daaruit stappen naar de toekomst te zetten.

Wanneer kan je baat hebben bij coaching voor jouw professionele groei?

Een paar voorbeelden:

  • Je zit tegen, midden in of na een burn-out. Je wilt weer ‘de oude’ worden en begrijpt ook wel dat ‘die oude’ je in de burn-out brengt/ heeft gebracht. Maar “Hoe dan?”
  • Je voelt je omgeven door conflicten (een beoordeling, met collegae, je partner zakelijk/ thuis, de kinderen) en je voelt je onmachtig om hier mee om te gaan
  • Je organisatie is onder jouw leiding in je rol als ondernemer (leidinggevende) vanuit de materie-inhoudelijkheid gegroeid. Je hebt nu een keuze: leiderschap ontwikkelen of dieper in de inhoud.
  • Je bent ondernemer of leidinggevende en je vindt eigenlijk dat niemand je begrijpt in hoe het werk ‘goed’ gedaan moet worden en ze snappen er eigenlijk ook niets van dat jij het anders ziet dan zij
  • Je komt er bij herhaling achter, dat een leidinggevend boven jou eigenlijk niet de juiste persoon is en je weet ook zeker dat jij het beter zou kunnen
  • Je dreigt promotie te maken binnen je eigen afdeling en je collegae worden je medewerkers en je weet niet hoe je dit moet aanpakken (vriendjes blijven of eerste dag laten zien wie de baas is)
Methode businesscoaching

Groeien uit jezelf gaat er al vanuit dat het potentieel om te goeien al in jou aanwezig is. Samen kijken we naar de stappen die nodig zijn om jou te begeleiden op de concrete vraag die jij hierin hebt. Jij bent de eigenaar van de vraag en het antwoord zoeken we samen. Samen onderzoeken we jouw plek binnen jezelf, je organisatie en de manier waarop je hierover gesprekken aan gaat of uit de weg gaat. Zeker onderzoeken we hoe je nieuwe gesprekken voor succes aan kunt gaan.

Resultaat businesscoaching

Als reisleider reis ik met je terug naar de plekken waar je hebt geleerd te doen wat je al jaren doet en begeleid ik je naar inzichten, uitzichten en vergezichten waar je in je eentje niet zo makkelijk zou zijn gekomen. Je ontwikkelt hierdoor een arsenaal aan keuzemogelijkheden waar je zelf over kunt beschikken om te doen wat je hebt te doen; het oppakken van je eigen persoonlijke leiderschap.

Heb je behoefte aan een Businesscoach?

Wanneer jij in je dagelijkse leven leidend wilt zijn in plaats van lijdend of indien deze inleiding je op een idee heeft gebracht voor een ander? Neem dan gerust contact op voor een kennismaking.