Individuele coaching s-Hertogenbosch

Zoals ik naar mijzelf, anderen en de wereld kijk, zo kom ik in actie en krijg ik mijn resultaten.

Samen kijken we naar wat er gebeurt in het hier en nu en kijken we terug naar jouw belopen pad: “hoe ben je gekomen waar je bent gekomen?” Je zult verrast worden welke kwaliteiten je hebt ontwikkeld aan de ene kant en hoe diezelfde kwaliteiten ook iets in zich dragen wat je bij ‘slecht onderhoud’ in de weg gaat zitten. Door het kunnen combineren van beide zul je kunnen gaan ervaren hoe het is weer je eigen leven in de hand te hebben. Kijk hier in hoeverre jij jezelf herkent om jezelf begeleid te laten worden op je levensvragen door middel van een Life coachingstraject. Voel je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Wanneer kies je voor coaching bij mij?
Als je denkt dat je alles al geprobeerd hebt en niets werkt.
Uitgangspunt is dat je op persoonlijke titel een coach- of ontwikkelvraag hebt. Op basis van deze vraag ga je het contact en het contract aan met mij als coach en gaan wij daar samen aan werken.

Hoe kijk jij eigenlijk naar jezelf?
Ik coach op basis van Ontological Coaching.
“De manier waarop ik naar mijzelf, de ander en de wereld kijk, zo kom ik in actie (of niet) en zo haal ik mijn resultaten (of niet).”
Voor jou als Coachee geldt: “Ik leer de waarnemer die ik ben herkennen en ik ben bereid deze waarnemer ter discussie te stellen.”

Hoe komt het toch dat….

  • wat ik deed niet meer werkt?
  • ik goed voor anderen zorg en niet voor mijzelf?
  • ik zo moeilijk met veranderingen kan omgaan?
  • mijn successen niet meer leiden tot nieuw succes?
  • ik vastloop op verschillende plekken in mijn leven?
  • ik niet weet wat ik hierna wil?
  • het lijkt dat iedereen met elkaar heeft afgesproken mij een rottijd te geven?

Coaching

Kijk eens naar jouw reactie op: “Als ik iets kan omarmen, hoef ik er in ieder geval niet mee te vechten.” Vanuit deze tegenstellingen ontmoeten wij elkaar. Samen gaan wij in gesprek, gaan wij op reis waarbij wij niet op zoek gaan naar een absoluut antwoord maar naar datgene wat jij te doen hebt. Welke beweging heb jij te maken?

Wij starten met een intake-gesprek, daarin bepalen wij jouw vraag achter de vraag. Dit is een dans. Samen kijken we naar wat te dichtbij, te ver, of precies genoeg is. Op dat vlak vindt coaching plaats. Wij kijken niet naar de oplossing maar naar de wijze waarop jij reageert zoals je reageert op de vraag die je hebt. Wij kijken naar het pad dat je hebt te lopen.

Wat kun je van mij verwachten?
De basis van succesvol coachen is leren. Er komen momenten dat dit leren je zal uitdagen. Er komen momenten waarbij dit ontdekkingen oplevert op het gebied van je verantwoordelijkheid om acties te nemen. Acties in de situaties die je graag wilt veranderen.

Deze zelf-ontdekking kan de grens van jouw comfortzone opzoeken. Wanneer je door mij gecoacht wilt worden, ben je je er in ieder geval van bewust dat je zélf 100% verantwoordelijk bent voor je eigen ontwikkeling en het ‘leren’ en dat je je tijdens de diverse gesprekken wellicht niet op je gemak gaat voelen. Zonder te willen dreigen: het kan hier en daar schuren. Als het eenvoudig op te lossen was, had je mij ook niet nodig.