Teamcoaching s-Hertogenbosch

Hoe effectiever wij onze gesprekken voeren des te essentiëler wordt onze relatie en des te succesvoller ons team.

De onderlinge samenwerking kan beter. Maar hoe?
Wanneer het team niet meer effectief kan zijn en de output is niet (meer) voldoende, is inzicht brengen in de persoonlijke communicatie en de communicatie binnen het team het startpunt. Effectiviteit en productiviteit zal hierdoor verbeteren waardoor uw concurrentiepositie wordt versterkt.

Het Insights Discovery systeem vormt hiervoor de basis. Het systeem gebruikt een eenvoudige kleurentaal om zelfinzicht, effectieve samenwerking en organisatieontwikkeling in gang te zetten en is gebaseerd op het werk van Carl Jung.

Hoe komt het toch dat…

  • onze organisatie niet mee beweegt met onze strategie?
  • wij niet meer met elkaar de gesprekken aangaan die wel moeten worden gevoerd?
  • wij het idee hebben dat wij de enigen zijn die hier de kar trekken?

Teams zijn levende systemen

Ineffectiviteit van teams heeft een aantal oorzaken. Oorzaken die zich uiten aan de oppervlakte maar die een diepere systemische laag van oorsprong hebben. Op deze diepe laag ligt de oorsprong van verandering.

Enkele vragen die gesteld worden:
Welke plek heeft ieder teamlid in het team en van waaruit spreekt hij of zij? En wat gebeurt er bij mij? Welke contracten en verborgen contracten zijn er (in de communicatie) tussen de teamleden? Welk gat zit er in de energie die je samen wilt creëren en kunnen wij er een vinger op leggen?

Waarom is het zo moeilijk om gesprekken hierover te voeren?

“We zijn in ons dagelijkse gesprekken zo goed als in de gesprekken met onze ouders”: We hebben het érgens geleerd!

Het verschil tussen ineffectiviteit en succes hangt samen met de gesprekken die je voert. We ontmoeten dit op z’n sterkst in moeilijke fases in ons leven in directe thuis of werk omstandigheden. Dit mondt uit in ergernis, in teleurstelling en soms zelfs lijden. Eerst hardop dan zachtjes en daarna… stopt zelfs het spreken. Dit is het startpunt van de reis van individu en organisatie.